Ingrediente:
- 400 gr. faina
- 200 gr. unt
- 1/2 plic praf de copt
- 100 gr. zahar
- (daca se pune si o cana de smantana aprox.200 de grame acest aluat poate fi folosit cu succes pentru cornulete,impartindu-se in bile mici,care se intind de marimea unei farfurii cu grosimea de aproape o jumatate de centimetru si se taie cu pintenul,dintr-o bila iesind aproximativ 8 cornulete)
- Se framanta 3-4 minute.
- Se lasa aluatul la odihnit cam o jumatate de ora;
- Dupa ce-a trecut jumatatea de ora...am uns cu unt o tava rotunda cu margini dantelate de tarta,am impartit aluatul in doua...partea mai mare am distribuit-o in tava cu ajutorul unui borcan..aplatinzand usor si uniform,iar cealalta parte mai mica am lasat-o pentru a face grilajul deasupra tartei.
- Peste aluatul uniform distribuit se aseaza cam 300-400 gr. gem fin de caise (de casa)
- Se continua cu grilajul..intinzandu-se fasii inguste si egale distribuindu-se egal deasupra tartei.
- La final tarta se pudreaza cu zahar.
S-aveti pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu