sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Tarta cu gem fin de caise

Reteta este una foarte, simpla si extrem de gustoasa.
Ingrediente:

  • 400 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr. zahar
  • (daca se pune si o cana de smantana aprox.200 de grame acest aluat poate fi folosit cu succes pentru cornulete,impartindu-se in bile mici,care se intind de marimea unei farfurii cu grosimea de aproape o jumatate de centimetru si se taie cu pintenul,dintr-o bila iesind aproximativ 8 cornulete) 

  1. Se framanta 3-4 minute.
  2. Se lasa aluatul la odihnit cam o jumatate de ora;
  3. Dupa ce-a trecut jumatatea de ora...am uns cu unt o tava rotunda cu margini dantelate de tarta,am impartit aluatul in doua...partea mai mare am distribuit-o in tava cu ajutorul unui borcan..aplatinzand usor si uniform,iar cealalta parte mai mica am lasat-o pentru a face grilajul deasupra tartei.
  4. Peste aluatul uniform distribuit se aseaza cam 300-400 gr. gem fin de caise (de casa)
  5. Se continua cu grilajul..intinzandu-se fasii inguste si egale distribuindu-se egal deasupra tartei.
  6. La final tarta se pudreaza cu zahar.



                     
                                                            S-aveti pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu