miercuri, 28 ianuarie 2015

Turta dulce cu faina de secara

Ingrediente:
  • 300 gr. faina de secara
  • 100 gr. unt
  • 150 gr. zahar brun
  • 2 oua
  • 50 gr. miere
  • 2 lingurite condimente entru turta dulce(scortisoara,cuisoare,coriandru,ghimbir,nucsoara,cardamom,dupa preferinta)
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat

 Se topeste untul se adauga mierea , se amesteca cu restul ingredientelor si se lasa la rece 2-3 ore sau mai mult,chiar si peste noapte. Se scoate aluatul din frigider sis e intinde pe o planseta cu faina,se decupeaza cu ajutorul formelor  speciale,si se aseaza in tava speciala cu hartie de copt. se coc timp de 7-8 minute la 170 grade.




Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu