marți, 13 ianuarie 2015

Supa crema de linte rosie


O reteta deosebit de savuroasa,de origine turceasca,lintea fiind foarte sanatoasa .

Ingrediente:
  • 1 cana linte rosie
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa medie
  • 1 cartof-mic-mediu
  • 1 morcov maricel
  • 1 lingura boia ardei (dulce si picanta)
  • 1 lingura bulion -pentru culoare
  • 4 cani+1/2 apa calda
  • 1 cub supa vita/pui
  • 1 lingurita faina
  • 1-2 linguri suc lamaie
  • o jumatate lingurita seminte de chimen
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper



Pentru inceput masuram o cana de linte rosie. Cu aceeasi cana vom masura si cantitatea de apa.

Calim ceapa tocata cuburi sau pestisori in 2 linguri de ulei. Adaugam morcovii si calim totul in jur de 2 minute,apoi punem aprox. jumatate lingurita cu seminte de chimen si 2 catei de usturoi tocati marunt,continuand sa calim in jur de 30 de secunde.

In 4 cani de apa fierbinte dizolvam un cub de supa de pui/vita,sau vegeta. Turnam supa peste morcovii caliti,punem cartoful tocat cubulete in oala si lasam sa fiarba,adaugam apoi lintea ,boiaua de ardei si bulionul . In acest timp calim o lingura de ulei cu una de faina,pe care o stingem cu jumatate cana de apa. Turnam aceasta compozitie peste supa cand toate legumele sunt fierte,sucul de lamaie ,asezonam cu sare,piper si mai lasam cateva minute pe foc.
Luam de pe foc, pasam cu ajutorul unui blender vertical si servim imediat. Dupa preferinta se poate cali o lingura de ulei cu cativa fulgi de ardei iute si se imprastie deasupra supei-creme si cateva crutoane de paine prajita.




Reteta a fost inspirata de pe pagina turceasca http://mutfaksirlari.com/mercimek-corbasi.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu