miercuri, 14 ianuarie 2015

Pizza taraneasca

Dupa sarbatori,ma gandisem sa fac o pizza cu ce mi-a mai ramas prin frigider,in felul acesta ,ma intoarceam la expresia... nimic nu se arunca ,nimic nu se pierde ...ci totul..se transforma! 



De regula pregatesc un aluat pufos din:
  • 350 gr. faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 25 gr drojdie proaspata (2 linguri uscata)
  • 225 ml. apa
  • zahar o lingura 
Amestec drojdia cu zaharul si putina apa calduta..restul ingredientelor uscate le amestec impreuna..apoi pun drojdia cu zaharul si apa si framant,cand aluatul este aproape framantat adaug cele 3 linguri de ulei de masline,nu se mai prinde de margini si se lucreaza foarte usor,dupa care se  lasa la dospit ,
  Mie imi place sa folosesc pentru pizza nu ketchup din comert ci cel facut in casa,sau sos de rosii 100-200 ml. peste care mai adaug oregano si busuioc,acest amestec il pun deasupra aluatului dospit,apoi carnati afumati,ceapa verde,ciuperci,ardei gras rosu sau chiar murat,masline ...si cascaval..aproape de final. Fiecare foloseste dupa preferinta...topping-ul..(salam,sunca,ciuperci.porumb,carnati,bacon,ceapa verde,cascaval,masline,piept de pui ).






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu