marți, 27 ianuarie 2015

Piept de pui cu bacon si garnitura de fasole verde

Ingrediente:
  • 600 gr. piept de pui
  • 150 gr. branza de vaci,amestecata cu
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel de usturoi 
  • 1 lingura mustar
  • sare dupa gust
  • 150 gr. bacon felii
Pentru garnitura:
  • 600 grame fasole verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura marar
  • 4 linguri otet din vin (eu am pus vin de coacaze)
  • 6 linguri ulei de masline (eu am pus ulei de floarea soarelui presat la rece)
  • sare dupa gust


Pieptul de pui de taie buzunarele se sareaza ,branza se amesteca cu smantana,usturoiul pisat,sare si mustar. Fileurile se umplu cu amestecul,apoi fiecare buzunarel se invarteste in felii de bacon si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute,intr-o tava cu hartie de copt.




Dupa ce se da pieptul la cuptor se trece la etapa urmatoare,la garnitura ,taiand fasolea in fasii subtiri de lungime egala, fierbandu-se 5-6 minute in apa cu sare (fasolea se pune in apa cand da in clocot) apoi se scoate intr-un bol cu apa rece cu bucati de gheata,pana se raceste,apoi se scurge.




Se amesteca uleiul cu otetul din vin formand un sos.

Acest sos se toarna peste fasolea scursa , ceapa rosie taiata semilune, si mararul tocat fin. (se recomanda a se lasa cam 30 de minute sa se patrunda aromele bine).


                                                                     S-aveti pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu