sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Tiramisu

Ingrediente:

  • 400 gr. piscoturi
  • 500 gr. mascarpone
  • 500 ml. cafea indulcita
  • 8 linguri de zahar
  • 5 oua separate
  • 3 linguri de cacao
  • 8 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare:
  1. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,dupa ce spuma are consistenta mai tare se adauga jumatate din zahar adica 4 linguri,si se bat albusurile pana cand devin foarte lucioase si tari ca la bezea.
  2. Galbenusurile se vor pune in bol,restul de zahar,esenta de vanilie si se bat galbenusurile pana se vor albi si devin cremoase,peste ele vom pune mascarpone si se amesteca incet pentru omogenizare.
  3. Albusul batut spuma se adauga peste crema de galbenusuri cu mascarpone,foarte usor pentru uniformizare.
  4. Intr-un vas termorezistent,tava de sticla se inamoaie piscoturile in cafea cam 3 secunde si se pun in tava una langa cealalta,dupa ce s-a format un strat complet d episcoturi se adauga un strat de crema sis e niveleaza si se presara putina cacao pe toata suprafata (optional) apoi se trece la urmatorul strat de piscoturi inmuiate in cafea (ultimul) si se adauga ultimul strat de crema ,se intinde si se pudreaza din nou cu cacao.
  5. Prajitura se da la rece cateva ore sau peste noapte.         
  6. Deoarece tava mea a fost  cam ingusta...am avut trei straturi de piscoturi .
                                                                                     



                                                 
                                                                      Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu