Blat 1:
- 6 oua
- 200 gr. zahar
- 4 ling. apa clocotita
- 150 gr. faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
Blat 2:
- 5 albusuri
- 200 gr. zahar
- 3 linguri faina
- 250 gr. nuca taiata si prajita
Crema 1:
- 5 galbenusuri
- 200 gr. zahar
- 300 gr. unt
Crema 2:
- 350 ml.lapte
- 1 plic praf budinca de vanilie
- 3 linguri de zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
Glazura:
- 100 gr. ciocolata cu lapte Milka
- 1 lingura de unt
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare:
Pentru blat 1 : Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam apa clocotita,amestecul de faina,cacao si praf de copt,turnam in tava tapetata cu hartie de copt , sau unsa in prealabil cu unt ,dam la cuptor ptr aprox.~ 30 minute.Dupa racire blatul se taie in doua.
Pentru blat 2: mixam albusurile spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul ,adaugam faina,amestecam cu nuca taiata si prajita si dam la cuptor in aceeasi tava in care am copt blatul 1.
Prentru crema 1: mixam galbenusurile cu zaharul pe aburi pana obtinem o crema pe care o lasam sa se raceasca,intre timp mixam untul spuma (fiind la temperatura camerei).
Pentru crema 2: fierbem budinca de vanilie ,dupa care o lasam sa se raceasca
Dupa ce s-au racit cele doua creme se amesteca,apoi din crema rezultata se adauga lingura cu lingura in untul mixat spuma.
Pentru glazura se topeste pe aburi ciocolata cu untul si laptele pana se omogenizeaza ,lasam putin sa se racoreasca si turnam deasupra.
Asamblare: 1/2 blat cacao+crema+blat2+crema+1/2 blat cacao,deasupra glazura.
Pofta buna!
Pentru blat 2: mixam albusurile spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul ,adaugam faina,amestecam cu nuca taiata si prajita si dam la cuptor in aceeasi tava in care am copt blatul 1.
Prentru crema 1: mixam galbenusurile cu zaharul pe aburi pana obtinem o crema pe care o lasam sa se raceasca,intre timp mixam untul spuma (fiind la temperatura camerei).
Pentru crema 2: fierbem budinca de vanilie ,dupa care o lasam sa se raceasca
Dupa ce s-au racit cele doua creme se amesteca,apoi din crema rezultata se adauga lingura cu lingura in untul mixat spuma.
Pentru glazura se topeste pe aburi ciocolata cu untul si laptele pana se omogenizeaza ,lasam putin sa se racoreasca si turnam deasupra.
Asamblare: 1/2 blat cacao+crema+blat2+crema+1/2 blat cacao,deasupra glazura.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu