luni, 2 ianuarie 2017

Tort naked cu friscă, miere si caise

Ingrediente:
Blat:

  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri ulei
  • 12 linguri de faina ( optional,10 pot fi de faina si 2 de amidon)
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de migdale ,1 fiola
Crema:
  • 500 ml frisca lichida Meegle
  • aprox . 5 linguri pline de miere
  • caise sferturi,aprox. 300 gr per/total
Pentru insiropat:
  • 100-150 ml. brut de limonada
  • miere sau zahar dupa preferinta.
Pentru decor:
  • sferturi de caise, firimituri de blat faramitat

Mod de preparare:
Blatul:
  1. Se separa ouale,se bat spuma albusurile cu un praf de sare ,apoi se adauga zaharul  dupa ce s-a topit zaharul se adauga apa ,uleiul,galbenusurile ,faina,praful de copt ,cacaua si esenta de migdale,se coace la cuptor la foc mediu.
  2. Dupa coacere si racire ,blatul se va taia in 3 cercuri rotunde de dimensiunea unei farfurii de desert 15/15 cm.
  3. Blaturile se insiropeaza cu brutul de limonada amestecat cu zahar dupa gust sau miere.
  4. Frisca se bate spuma apoi spre final se adauga mierea.ferturi
  5. Piersicile pot fi proaspete si din compot,se scurg si se taie sferturi.
Asamblare: 
  1. Pe suport se aseaza primul blat ,se insiropeaza,se adauga un strat de frisca,apoi se aseaza  caisele ,se cotinua procedeul la fel si cu celelalte doua blaturi.














              Pofta buna!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu