vineri, 6 noiembrie 2015

Budinca din pasca si ciocolata

Ingrediente:

  • 400 gr. pasca sau felii de paine (eu am pus pasca )
  • 5-6 linguri de zahar
  • 500-600 ml lapte
  • o fiola esenta vanilie
  • 2 oua
  • aprox. 100 gr unt
  • cateva bucati de ciocolata pentru ornat deasupra



Mod de preparare: 



  1. Pasca se feliaza cubulete;
  2. Ouale se bat cu zaharul ,esenta de vanilie si laptele;
  3. Intr-un vas termorezistent se adauga pe laterale si pe fund jumatate din unt.
  4. Dupa ce s-a topit zaharul in amestecul lichid, se adauga pasca cubulete si cu miscari usoare ,prin rasturnare se amesteca usor, sa absoarba pasca ,din lichid pentru hidratare,apoi se rastoarna in vasul termorezistent .
  5. Deasupra se taie si se adauga, cubulete untul ramas si presarandu-se si bucatele de ciocolata.
  6. Se da la cuptor la foc potrivit,pana cand formeaza o crusta aramie.








  7. Pofta buna!

    Un comentariu: