joi, 10 septembrie 2015

Prajitura cu ciocolata si Nutella

Ingrediente:
Pentru blat:


  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 ling de apa
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina (sau 4 de faina + 2 linguri de amidon alimentar)
  • 1-2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
Pentru crema:
  • 1 cutie frisca Meegle (200 ml)
  • 1 plic crema de ciocolata Ole  (Dr. Oetker )
  • 300-350 ml. lapte rece
  • 3-4 linguri Nutella
  • 1 fiola esenta de rom 
Pentru decor:
  • paiete de ciocolata alba





Mod de preparare:
Blat:
  1. Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga uleiul si apa.
  2. Galbenusurile se omogenizeaza cu praful de copt si se rastoarna peste albusul batut ,se adauga faina si cacao.
  3. Compozitia se rastoara intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se coace la foc mediu max. 15-20 min.
  4. Dupa racire blatul se va portiona in 3 fasii egale pe lung.
Crema:
  1. Se bate frisca pana are o constistenta mai tare,separat intr-alt vas se mixeaza praful de crema Ole cu laptele rece conform specificatiilor pe pliculet,se adauga crema Nutella,esenta de rom, se omogenizeaza uniform si se imparte in 3,astfel incat vom umple cele 3 fasii din blat,deasupra se presara paiete de ciocolata alba .   P.S. In crema se mai pot taia cubulete minuscule de ciocolata amaruie sau cu lapte.









Pofta buna!



2 comentarii: