vineri, 29 iunie 2012

Prajitura cu biscuiti si doua creme



Pentru blat e necesar:


 -6 linguri de faina
-6 oua
-250 gr. zahar
-150 gr. nuca macinata
-2 linguri cacao
-1 plic praf de copt
 Pentru creme e necesar:
-3 galbenusuri de ou
-3 linguri faina
-250 gr. zahar
-1 cana lapte
-1 pachet unt
-2 linguri cacao
-1 fiola esenta vanilie
-100 gr. nuca de cocos+1 lingura (pentru decor deasupra)
-18 biscuiti(Petit beure)
-1 cana de cafea preparata
    Se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga nuca, faina,cacaua,praful de copt stins cu otet si la urma incorporezi albusurile batute spuma. Torni compozitia de blat intr-o tava pe hartie de copt si se coace la foc potrivit aproximativ 20 de minute.
   In acest timp se pregatesc cremele: se amesteca 3 galbenusuri de oua cu faina,laptele,zaharul,apoi se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa. Se da compozitia deoparte, se lasa sa se raceasca putin,se adauga untul frecat spuma si se omogenizeaza crema pe care o impartim in doua.
In jumatate se adauga nuca de cocos,iar in cealalta se pune cacao si vanilia. Rastorni blatul racit pe o planseta ,intindem peste el crema de cocos,apoi biscuitii inmuiati in cafea,apoi intindem peste biscuiti crema de cacao. Deasupra presaram nuca de cocos si dam la rece aproximativ o ora.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu