miercuri, 27 iunie 2012

Friptura din carne frageda de vita cu sos de legume si vin






A iesit delicios,e foarte satioasa si gustoasa!


Pentru friptura am folosit aproximativ 500gr.-1 kg de carne de vita(muschi) pe care am taiat-o bucati am condimentat-o cu sare si piper cu boia.... vegeta, rozmarin si cateva bucati de usturoi taiate jumatati si le-am lasat la frigider aprox. o ora sa se intrepatrunda aromele.


Am taiat o ceapa alba si una rosie rondele, o rosie,un morcov potrivit, si o bucatica de telina,un jumatate de ardei iute iar apoi am presarat usturoi verde si ceapa verde fin tocate, si leustean verde,cantitatea este optionala,mie imi place sa pun cat mai multa verdeata..este sanatos si da un gust mai bun,am luat 4 catei de usturoi cu coaja si i-am lovit putin cu manerul cutitului atat cat sa-i zdrobesc si i-am pus in tava,am condimentat din nou  dupa caz ,am adaugat ulei si apa cat sa acopere totul , am pus o folie de aluminiu deasupra si am dat la cuptor,cand apa incepe sa scada se adauga treptat vinul care da o savoare minunata fripturii, pe mine m-a incantat mult ,la cat de "des" consum eu carne de vita... Asta a fost cu totul deosebita!


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu