marți, 4 august 2015

Vinete evantai la cuptor

Ingrediente:

  • 1 vanata mai mare
  • 150-200 gr. prosciuto sau bacon feliat mai subtire
  • 200 gr cascaval (eu am folosit afumat)
  • 2 rosii potrivite
  • ulei de masline
  • sare,busuioc

Mod de preparare:
  1. Vanata se spala se sterge de surplusul de apa,se taie in doua,pastrandu-se codita,apoi se taie in felii subtiri de 1 cm grosime.
  2. Dupa ce s-a taiat vanata,se sareaza bine si se lasa intr-o sita la scurs,pana se inmoaie.
  3. Cascavalul se feliaza,rosiile la fel,iar deasupra se presara busuioc.
  4. Dupa ce s-a scurs vanata se trece la faza de asamblare,vanata se unge bine pe toate partile cu uleiul de masline si se intinde uniform pe fiecare felie in parte cu ajutorul unei pensule,se aseaza intr-un vas termorezistent si se aseaza feliile de sunca cascaval si rosii.
  5. Se da la cuptor la foc potrivit aprox. 40 de minute.
  6. Se pot servi cu un dressing din 2 catei de usturoi cateva ramurele de patrunjel, o rosie mititica,mixate in blender si doua-trei linguri de smantana sau iaurt grecesc cremos.








Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu