duminică, 9 august 2015

Sushi cu ton,ardei si castravete

Ingrediente:
  • o cana orez pentru Sushi (Thai Asia)
  • Sushi Nori (alge marine) (2-3 buc)
  • un castravete 
  • un ardei kapia rosu
  • o conserva ton 
  • otet de orez 2 linguri
  • 1 lingura zahar
  • o jumatate lingurita sare
  • sos de soya (pentru dressing)




Mod de preparare:

  1. Orezul se spala si se pune in cratita, cu aceeasi cantitate de apa,folosind aceeasi cana,invartind din cand in cand,iar cand incepe sa fiarba se pune capacul si nu se mai invarte,lasandu-se asa,aprox. 10 minute.apoi se opreste focul si se mai lasa asa inca 10 min sub capac.
  2. Conserva de ton se scurge de surplusul de ulei ,castravetele si ardeiul se taie pe lung fasii subtiri.
  3. Se prepara otetul de orez,folosind cantitatile date, si se pune pe foc pana cand se topeste zaharul si sarea.
  4. Orezul se rastoarna intr-un alt vas,racorindu-se putin cu un prosop sau evantai apoi se amesteca cu otetul de orez.
  5. Covorasul de bambus se infoliaza si se aseaza foaia de sushi,se intinde orezul uniform apasand usor ,daca orezul devine lipicios puteti folosi un castron cu putina apa si otet,altfel evitam aderaraea oorezului pe suprafata palmii.se aseaza tonul,castravetele si ardeiul si se ruleaza usor cu covorasul de bambus.
  6. Dupa rulare se taie rondele cu un cutit umed aproximativ 9 rondele.
  7. Rondelele se aseaza pe un platou mic si se asezoneaza cu sos de soya,ghimbir murat sau wasabi. 







Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu