luni, 17 august 2015

Negresa cu mousse de ciocolata si afine

Ingrediente:
Blat:

  • 120 gr. ciocolata neagra
  • 180 gr.unt
  • 250 gr. zahar
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 240 gr. faina
  • jumatate lingurita de sare
Mousse de ciocolata:
  • 60 gr.dulceata de afine
  • 180 gr.ciocolata cu lapte
  • 180 ml. lapte
Decor :
  • afine




Mod de preparare:
  1. Se incepe cu topirea untului si a ciocolatei,2-3 minute in cuptorul cu microunde,sau direct pe flacara pe aragaz,pana se topeste ciocolata.
  2. Dupa topirea untului,se adauga zaharul si se mixeaza pentru omogenizare(pana se topeste complet zaharul),se adauga ouale,zaharul vanilat si la final faina.
  3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unt (sau folie de aluminiu) si se introduce in cuptor la foc mediu,pentru aprox. 30 minute,dupa ce s-a copt se lasa in tava pana la racirea completa apoi se adauga deasupra gemul de afine intinzandu-se cu o spatula.
  4. Se trece la topirea ciocolatei impreuna cu frisca,se aduc aproape de punctul de fierbere direct pe flacara sau 2-3 minute in cuptorul cu microunde.Se lasa la racit putin ,apoi se amesteca energic cu mixerul pana se ingroasa putin.
  5. Mousse-ul de ciocolata astfel obtinut se intinde uniform deasupra blatului,si se da la rece.








Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu