Blat:
- 120 gr. ciocolata neagra
- 180 gr.unt
- 250 gr. zahar
- 3 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 240 gr. faina
- jumatate lingurita de sare
Mousse de ciocolata:
- 60 gr.dulceata de afine
- 180 gr.ciocolata cu lapte
- 180 ml. lapte
Decor :
- afine
Mod de preparare:
- Se incepe cu topirea untului si a ciocolatei,2-3 minute in cuptorul cu microunde,sau direct pe flacara pe aragaz,pana se topeste ciocolata.
- Dupa topirea untului,se adauga zaharul si se mixeaza pentru omogenizare(pana se topeste complet zaharul),se adauga ouale,zaharul vanilat si la final faina.
- Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unt (sau folie de aluminiu) si se introduce in cuptor la foc mediu,pentru aprox. 30 minute,dupa ce s-a copt se lasa in tava pana la racirea completa apoi se adauga deasupra gemul de afine intinzandu-se cu o spatula.
- Se trece la topirea ciocolatei impreuna cu frisca,se aduc aproape de punctul de fierbere direct pe flacara sau 2-3 minute in cuptorul cu microunde.Se lasa la racit putin ,apoi se amesteca energic cu mixerul pana se ingroasa putin.
- Mousse-ul de ciocolata astfel obtinut se intinde uniform deasupra blatului,si se da la rece.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu