sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Prajtura din malai cu dovleac copt

Ingrediente:

  • 1, 1/2 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cani faina de malai,grisata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 cana dovleac,copt in cuptor si pasat (aprox.350 gr.)
  • 1/2 cana gris
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
Pentru insiropare:
  • 1 cana lapte fierbinte
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra 

Mod de preparare:
  1. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul ,sarea,uleiul si se amesteca sa se dizolve bine zaharul. Se ia deoparte cand laptele incepe sa dea in clocote si se adauga in ploaie faina de malai amestecand energic cu un tel.
  2. Amestecul se lasa la racit,apoi se adauga ouale batute ,zaharul vanilat,dovleacul ,grisul  si la sfarsit faina cernuta cu praful de copt,se amesteca usor pentru omogenizare.
  3. Intr-o tava se aseaza hartie de copt,(sau se unge cu ulei,eu am uns putin si foaia de copt) si se rastoarna compozitia.
  4. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace,aproximativ 40-45 min la foc mediu (190) pana ce trece de testul cu scobitoarea si se rumeneste frumos.
  5. Inainte de a scoate prajitura din cuptor se da laptele in clocot cu zaharul si cele doua plicuri de zahar vanilat ,pana se dizolva de tot
  6. Imediat dupa ce am scos prajitura din cuptor vom turna deasupra laptele fierbinte.
  7. Se lasa la racit in tava.
  8. Dupa racire se pudreaza cu zahar pudra.












Pofta buna!

Sursa de inspiratie de aici

2 comentarii: