luni, 17 august 2015

Placinta cu piersici,prune si migdale

Ingrediente:

  • 8 foi de placinta
  • 150 gr.unt 
  • 2 piersici
  • 10 prune
  • cateva migdale maruntite
  • putin gris


Mod de preparare:
  1. Se topeste untul,piersicile se vor taia feliute,iar prunele daca nu sunt prea mari se for desface in doua.
  2. Migdalele se vor marunti.
  3. Pe suprafata de lucru se intinde o bucata de folie care sa nu adere pe foile de placinta.
  4. Se ia cu grija prima foaie se intinde untul topit cu pensula de silicon, uniform pe toata suprafata foii de placinta,se adauga cea de-a doua foaie,se repeta operatia,apoi cea de-a treia,din nou uniformizam untul pe toata suprafata cu pensula,iar la final cea de-a patra foaie nu mai necesita a fi unsa cu unt topit ,ci se presara putin gris pentru a absorbi din sucul fructelor,si se aseaza fructele dupa preferinta,iar deasupra se presara migdalele maruntite.
  5. Capetele foilor se intorc spre interior si se ruleaza,la final se unge uniform toata suprafata placintei .
  6. Se procedeaza la fel si cu foile ramase,umplutura putand fi,dupa preferinta fiecaruia.
  7. Se dau la cuptor la foc mediu pana devin usor rumene deasupra.








Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu