- 8 foi de placinta
- 150 gr.unt
- 2 piersici
- 10 prune
- cateva migdale maruntite
- putin gris
Mod de preparare:
- Se topeste untul,piersicile se vor taia feliute,iar prunele daca nu sunt prea mari se for desface in doua.
- Migdalele se vor marunti.
- Pe suprafata de lucru se intinde o bucata de folie care sa nu adere pe foile de placinta.
- Se ia cu grija prima foaie se intinde untul topit cu pensula de silicon, uniform pe toata suprafata foii de placinta,se adauga cea de-a doua foaie,se repeta operatia,apoi cea de-a treia,din nou uniformizam untul pe toata suprafata cu pensula,iar la final cea de-a patra foaie nu mai necesita a fi unsa cu unt topit ,ci se presara putin gris pentru a absorbi din sucul fructelor,si se aseaza fructele dupa preferinta,iar deasupra se presara migdalele maruntite.
- Capetele foilor se intorc spre interior si se ruleaza,la final se unge uniform toata suprafata placintei .
- Se procedeaza la fel si cu foile ramase,umplutura putand fi,dupa preferinta fiecaruia.
- Se dau la cuptor la foc mediu pana devin usor rumene deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu