- 500 gr. faina
- 250 gr. zahar
- 250 gr. untura (unt sau margarina)
- 1 ou
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat
- 1 varf de lingurita cu scortisoara
- 1 lingura cacao,putin lapte si smantana ca sa se poata framanta aluatul mai usor.
- 1 compot de prune
- 3-4 linguri de magiun de prune
Mod de preparare:
- Ingredientele uscate se amesteca impreuna (faina ,zahar,praf de copt,cacao,scortisoara,vanilie) incorporandu-se apoi cele umede,si se framanta adaugand dupa caz putin lapte si smantana pentru un aluat omogen si bine legat.
- Aluatul se imparte in doua bucati,una mai mare (care se va aseza in tava) iar cealalta mai mica (care va forma gratiile deasupra)
- Bucata cea mare se intinde uniform in tava tapetata cu hartie de copt,peste care se intinde magiunul de prune ,se aseaza umatati de prune care in prealabil au fost scurse de sirop,iar deasupra se aseaza gratii care se sucesc din bucata ramasa de aluat.
- Se coace la foc mediu aproximativ 35-40 minute.
- Deasupra se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu