duminică, 6 septembrie 2015

Coronite cu unt si cascaval

Ingrediente:

  • 550 gr. faina
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 300 ml lapte caldut
  • 9 linguri ulei de masline
  • o jumatate lingura zahar
  • o lingurita sare
  • 1 ou
Pentru deasupra:
  • 125 gr. unt moale
  • un galbenus
  • 2 linguri iaurt
  • susan
  • putin cascaval (100 gr,)





Mod de preparare:
  1. Laptele caldut se amesteca cu drojdia si zaharul si se lasa la dospit 15 minute.
  2. Intr-un castron se adauga faina,uleiul,oul,sarea,iar dupa trecerea timpului de dospire a maielei se adauga peste restul ingredientelor se framanta un aluat omogen dens,bine legat.
  3. Aluatul se lasa la dospit aproximativ 40 de minute.
  4. Dupa dospire aluatul se portioneaza in 12 bile egale,care se intind in forma ovala se ung deasupra cu untul moale, se taie fasii pe lungime , se presara putin cascaval razuit  se  ruleaza oblic ,iar deasupra le ungem din nou cu unt folosind o pensula de silicon,
  5. Se aseaza in tava iar deasupra se ung din nou cu galbenusul batut cu cele 2 linguri de iaurt, se presara seminte de susan si se mai lasa putin la dospit ,apoi se coc la foc mediu aproximativ 25-30 minute.
















Pofta buna! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu