- 550 gr. faina
- 25 grame drojdie proaspata
- 300 ml lapte caldut
- 9 linguri ulei de masline
- o jumatate lingura zahar
- o lingurita sare
- 1 ou
Pentru deasupra:
- 125 gr. unt moale
- un galbenus
- 2 linguri iaurt
- susan
- putin cascaval (100 gr,)
Mod de preparare:
- Laptele caldut se amesteca cu drojdia si zaharul si se lasa la dospit 15 minute.
- Intr-un castron se adauga faina,uleiul,oul,sarea,iar dupa trecerea timpului de dospire a maielei se adauga peste restul ingredientelor se framanta un aluat omogen dens,bine legat.
- Aluatul se lasa la dospit aproximativ 40 de minute.
- Dupa dospire aluatul se portioneaza in 12 bile egale,care se intind in forma ovala se ung deasupra cu untul moale, se taie fasii pe lungime , se presara putin cascaval razuit se ruleaza oblic ,iar deasupra le ungem din nou cu unt folosind o pensula de silicon,
- Se aseaza in tava iar deasupra se ung din nou cu galbenusul batut cu cele 2 linguri de iaurt, se presara seminte de susan si se mai lasa putin la dospit ,apoi se coc la foc mediu aproximativ 25-30 minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu