duminică, 6 septembrie 2015

Aripioare de pui cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • 5 aripioare de pui
  • 5 linguri ulei de masline
  • rozmarin
  • turmeric
  • sare
  • condiment pentru pui
  • piper proaspat rasnit
  • putin chili
  • 6-7 cartofi medii
  • 1 morcov mai mare
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii medii
  • o ceapa medie
  • o jumatate ardei kapia

Mod de preparare:
  1. Aripioarele se spala se curata si se zvanta pe un servet absorbant.
  2. Legumele se spala si se curata de coaja,cartofii,ceapa,rosiile se taie in sferturi,usturoiul poate ramane intreg ,morcovul se taie in doua si se portioneza felii pe lung, nu prea groase ,iar ardeiul se taie felii potrivite.
  3. Aripioarele se amesteca cu uleiul condimentele,piperul ,sarea,rozmarinul,condimentul pentru pui,turmericul,se adauga toate intr-o punga bine etansata,si se lasa la marinat la rece pentru aproximativ 30-40 min.
  4. Legumele se amesteca cu putin ulei ,rozmarin,sare,piper,chili,si se rastoarna intr-o tava,iar dupa ce a trecut si timpul de marinare al aripioarelor se aseaza si acestea deasupra legumelor din tava,se mai adauga putina apa si ulei si se dau la cuptor la foc potrivit. Deasupra se poate presara patrunjel proaspat ,tocat.



Pofta buna! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu