Foi cu mac:
- 6 albusuri
- 6 linguri de zahar
- 10 linguri de mac
- 4 linguri de faina
Foaie bezea:
- 3 albusuri
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 2 linguri ulei
Crema:
- 7 galbenusuri
- 6 linguri de zahar
- 500 ml. lapte
- 1 plic budinca vanilie
- 250 gr. unt (80%)
Decor:
- ciocolata alba razuita
Mod de preparare:
- Foaie cu mac: Impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi: Mixam spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul,mixand pana se topeste,apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit la 200 gr Celsius,max 10 min. in tava de (20/30) tapetata cu hartie de copt.
- Foaie bezea: Mixam spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul,mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa. Adaugam cele 2 linguri de ulei,amestecam de cateva ori cu o lingura si apoi cernem faina,amestecam din nou cu lingura.Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac,in aceeasi tava si aceeasi temperatura.
- Crema: Intr-o craticioara cu fund dublu,mixam spuma galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de budinca ,apoi laptele. Punem la foc mic,amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.Untul moale de la temperatura camerei il incorporam treptat,cate o lingura din budinca rece.Crema o impartim in 3.
- Asamblare: Foaie mac/crema/blat bezea/crema/foaie mac/crema/ciocolata razuita.
Se da prajitura la rece max 3 ore.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu