luni, 2 ianuarie 2017

Prăjitură cu mac si cremă de vanilie

Ingrediente:
Foi cu mac:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 10 linguri de mac
  • 4 linguri de faina
Foaie bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri ulei
Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 500 ml. lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 250 gr. unt (80%)
Decor:
  • ciocolata alba razuita

Mod de preparare:
  1. Foaie cu mac: Impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi: Mixam spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul,mixand pana se topeste,apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit la 200 gr Celsius,max 10 min. in tava de (20/30) tapetata cu hartie de copt.
  2. Foaie bezea: Mixam spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul,mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa. Adaugam cele 2 linguri de ulei,amestecam de cateva ori cu o lingura si apoi cernem faina,amestecam din nou cu lingura.Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac,in aceeasi tava si aceeasi temperatura.
  3. Crema: Intr-o craticioara cu fund dublu,mixam spuma galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de budinca ,apoi laptele. Punem la foc mic,amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.Untul moale de la temperatura camerei il incorporam treptat,cate o lingura din budinca rece.Crema o impartim in 3.
  4. Asamblare: Foaie mac/crema/blat bezea/crema/foaie mac/crema/ciocolata razuita.
Se da prajitura la rece max 3 ore.


Pofta buna!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu