luni, 8 februarie 2016

Tort cu iaurt si căpșune

Ingrediente:
Blat:

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de faina (din cele 10 linguri 8 pun de faina si 2 de amidon Dr.Oetker)
Crema:
  • 400 gr. iaurt cu capsune
  • 400 gr. iaurt grecesc 10% grasime
  • 350 ml. frisca
  • 2 pliculete gelatina (20gr.)
  • 250 gr. zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • aproximativ 500-700 gr.capsune
Decor:
  • 150 ml.frisca
  • capsune proaspete

Mod de preparare:
  1. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie ,se adauga apa ,uleiul,si apoi se adauga ingredientele uscate,prin miscari usoare de jos in sus,faina se adauga prin cernere impreuna cu praful de copt.
  2. Dupa omogenizare se rastoarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili,forma se va tapeta cu hartie de copt si se va introduce in cuptorul preincalzit.Se coace la foc mediu,aprox. 30 minute.
Crema:
  1. Pliculetele de gelatina se pun la hidratat intr-o ceasca cu 100 ml.apa rece.
  2. Punem iaurtul cu capsune si cel grecesc intr-un castron.
  3. Batem frisca spuma cu zaharul pudra si o lasam deoparte.
  4. Gelatina hidratata se incalzeste pe foc pana ce se dizolva fara a da in clocot.Se racoreste putin si se adauga peste iaurt,amestecand usor.
  5. Peste amestecul de iaurt adaugam esenta si frisca batura spuma si incorporam cu miscari usoare.
  6. Blatul racit se taie in doua.
  7. Asezam prima foaie in forma cu pereti detasabili, se insiropeaza cu sirop de capsune.
  8. De peretii formei se lipesc jumatati de capsuni mai mari , si restul capsunelor se aseaza intregi  peste blat,apoi se rastoarna toata crema peste.
  9. Insiropam si ultima parte din blat si o asezam deasupra. 
  10. Lasam prajitura la rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte.
  11. Dupa racire se scot peretii detasabili,ai formei,se decoreaza cu frisca si capsune.








Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu