luni, 8 februarie 2016

Pateuri cu magiun de prune

Ingrediente: 

  • un pachet de aluat de foietaje (1 bucata)
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr.magiun de prune
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un plic zahar vanilat
Se amesteca magiunul de prune,vanilia,coaja razuita de lamaie si  nuca macinata  Aluatul se taie pe verticala (de sus in jos) fasii late, de doua degete asemeni unui dreptunghi .se pune umplutura si se inchid,prin apasare usoara la mijloc,dupa linia cu umplutura.nu la capete ,caci altfel nu se vor deschide foile.Se aseaza pe hartie de copt,cu deschizatura spre capatul cuptorului. Se coc la foc mai tare la inceput apoi se reduce flacara,pentru a nu le prinde prea tare focul si pentru a se deschide,foitele.(Se pot folosi umpluturi dupa preferinta). Dupa coacere se pudreaza cu zahar deasupra.





 Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu