joi, 3 martie 2016

Prăjitură cu brânză de vaci

Ingrediente:
Pentru aluat:

  • 400 gr. faina
  • 150 gr. zahar
  • 250 gr. unt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema de branza:
  • 800 gr. branza de vaci
  • 4 oua
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 1 albus
  • 250 gr. zahar


Mod de preparare:
  1. Faina o punem intr-un bol si o amestecam cu caco si praful de copt.
  2. Margarina taiata cubulete se amesteca cu zaharul ,galbenusul si se framanta bine pana cand obtinem un aluat omogen,nelipicios.
  3. Aluatul se imparte in doua parti egale,doua bile pe care le infoliem si le dam la congelator pentru 10 minute.
Crema:
  1. Se amesteca branza cu ouale si esenta de vanilie.
  2. Tapetam tava cu hartie de copt,scoatem o bila de aluat din congelator si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari direct in tava.Se face distribuirea aluatului uniform pe toata suprafata tavii fara sa apasam.
  3. Se rastoarna crema de branza,peste aluatul razuit ,iar deasupra se rade cea de-a doua bila de aluat .
  4. Coacem prajitura la foc mediu,aproximativ 30 de minute.
                                                                                  Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu