Pentru aluat:
- 400 gr. faina
- 150 gr. zahar
- 250 gr. unt
- 2 linguri de cacao
- 1 galbenus
- 1 plic praf de copt
Pentru crema de branza:
- 800 gr. branza de vaci
- 4 oua
- 2 fiole esenta de vanilie
- 1 albus
- 250 gr. zahar
Mod de preparare:
- Faina o punem intr-un bol si o amestecam cu caco si praful de copt.
- Margarina taiata cubulete se amesteca cu zaharul ,galbenusul si se framanta bine pana cand obtinem un aluat omogen,nelipicios.
- Aluatul se imparte in doua parti egale,doua bile pe care le infoliem si le dam la congelator pentru 10 minute.
Crema:
- Se amesteca branza cu ouale si esenta de vanilie.
- Tapetam tava cu hartie de copt,scoatem o bila de aluat din congelator si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari direct in tava.Se face distribuirea aluatului uniform pe toata suprafata tavii fara sa apasam.
- Se rastoarna crema de branza,peste aluatul razuit ,iar deasupra se rade cea de-a doua bila de aluat .
- Coacem prajitura la foc mediu,aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu