duminică, 13 martie 2016

Supă cremă de conopidă cu crutoane

Ingrediente:

  • 1 conopida de aprox, 1 kg
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mediu
  • o felie de telina
  • nucsoara
  • 1 cubulet de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml iaurt light
  • sare,piper

Mod de preparare:
  1. Conopida se curata de impuritati si se desface in buchetele mici,se tine sub jet de apa,si se lasa intr-un castron cu apa pana ce se pregatesc celelalte ingrediente.
  2. Morcovul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Ceapa se taie cubulete.
  3. Untul ,uleiul si ceapa se calesc intr-o cratita ,se adauga morcovul ,telina si se calesc cateva minute ,dupa care se adauga conopida cubulete,si se completeaza cu apa cat sa treaca peste conopida.
  4. Se fierb sub capac ,cu un praf de nucsoara.
  5. Cand legumele sunt fierte,se iau de pe foc se mixeaza cu blenderul,si se adauga iaurtul ,se condimenteaza dupa gust cu sare si piper,apoi se pune pe foc inca pentru cateva clocote.
  6. Se serveste cu crutoane de paine deasupra.
                                                                                 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu