joi, 3 martie 2016

Vinete umplute

Ingrediente:

  • 2 vinete medii
  • 200 gr. carne tocata
  • 1 borcan ciuperci Champignon feliate 
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 rosii Cherry (optional)
  • 200 gr. cascaval
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei



Mod de preparare: 
  1. Vinetele se spala si se zvanta,se taie pe lungime in doua,se scobeste miezul cu o lingura ,se sareaza interiorul si se aseaza pe o farfurie ,ca sa se scurga surplusul de lichid. Miezul de  la vinete se taie cubulete.
  2. Ceapa se taie cubulete,se adauga intr-o tigaie cu uleiul (2-3 linguri) ,si se caleste pana devine usor lucie,apoi se adauga ciupercile scurse din conserva sau borcan, se calesc pana cand nu mai exista lichid,se adauga vinetele,rosiile,invartind cu grija pana cand vinetele devin usor pastoase,apoi se adauga carnea tocata,se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
  3. Jumatatile de vinete se sterg cu un servet absorbant,pentru a nu ramane in interior surplusul de saramura,si se umplu egal cu compozitia de mai sus.
  4. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si se da la cuptor la foc mediu ptr aproximativ 30-35 minute,iar inainte cu 5 minute se presara uniform cascavalul razuit,deasupra.

 







                                                                                         Pofta buna! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu