marți, 31 martie 2015

Prajitura Krantz

Ingrediente: (tava 21x21cm)

Blat de cacao:
  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura de apa rece
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri faina
Blat de bezea:
  • 3 albusuri
  • 120 gr.zahar
  • 100 gr. nuci pisate
  • 3 linguri faina
Crema de unt cu cacao:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr. unt
Pentru krantz:
  • 100 gr.zahar
  • 100 nuci

Mod de preparare:
Se face un blat  patrat (21x21)din 3 oua, Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu mixerul,se adauga zaharul treptat ,apa si galbenusurile pe rand,se adauga lingura de cacao si faina. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute la foc mediu(175-180gr.C)cand este gata se scoate pe o planseta si se lasa sa se raceasca.

Blat de bezea: Se face un aluat de bezea din 3 albusuri cu putina sare ,120 gr zahar ,nuca pisata si la final faina cu miscari ample,Se tapeteaza tava cu hartie de copt,se foloseste aceeasi tava  folosita pentru blatul cu cacao.Se coace timp de 25-30 de minute la 170 gr.C)

Crema de unt cu cacao: Se amesteca  cele 3 galbenusuri ramase de la bezea cu 3 linguri de zahar pe bain-marie.Bolul de sticla nu trebuie sa atinga apa.Se amesteca tot timpul pana devine cremoasa.Se adauga o lingura de cacao si se amesteca pana devine ca o ciocolata topita.
 Separat intr-un bol se mixeaza untul pana devine spuma ,apoi se incorporeaza crema racita de galbenusuri cu cacao.Se da la rece pentru 20 de minute.
Pentru Krantz: se caramelizeaza 100 gr. zahar in care se amesteca 100 gr. nuca . Se rastoarna rapid pe o tava metalica sau de sticla pe care in prealabil a fost intins putin unt,sau ulei (ptr a nu se lipi)
si se intinde krantz-ul. 

Se lasa sa se raceasca ,apoi se piseaza fie in piulita ,fie se pun intr-o punga de plastic si se bat cu ciocanul de snitzele.
Asamblarea: Se aseaza blatul de cacao,se intinde jumatate din crema de cacao,apoi se acopera cu blatul de bezea,se intinde restul de crema si apoi se taie dupa preferinta. Se presara deasupra krantz-ul  si se pastreaza la rece pana la servire.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu