joi, 23 aprilie 2015

Pasca cu aluat de cozonac

Ingrediente:

  • 500 gr.faina 
  • 120 gr.zahar
  • 250 ml. lapte cald
  • 50gr. unt topit+ 50 ml.ulei
  • 2 galbenusuri
  • 10 gr. drojdie uscata sau 1 cub 25 gr. drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie (optional)
  • semintele de la o pastaie de vanilie/o esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:
  1. Se amesteca drojdia uscata (eu am folosit drojdie uscata) cu o lingura de faina si una de zahar si putin lapte caldut pana la o omogenizare completa.
  2. Untul se topeste si se raceste
  3. Faina si restul ingredientelor se pregatesc intr-un castron,adaugandu-se amestecul de drojdie,untul topit,uleiul,galbenusurile,zaharul,condimentele si se framanta cu restul de lapte caldut.
  4. Dupa ce s-a obtinut un aluat omogen...framantat se modeleaza dupa preferinta si se lasa la dospit 30 min-1 h. la loc cald.
  5. Inainte de coacere se ung deasupra cu ou batut,si se coc la temperatura medie, 30-45 min.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu