joi, 23 aprilie 2015

Rulada alba cu castane

Ingrediente:

Blat de rulada:

  • 3 oua
  • 2 ling ulei
  • 2 ling apa
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • jumatate praf de copt
Pentru crema:
  • 250 gr.piure de castane
  • 3-4 linguri zahar,
  • putin rom 
  • 50 ml. frisca lichida
  • zahar vanilat
  • visine inmuiate in rom (am pus visinele dintr-un borcan mic de compot)
  • 300-400 ml frisca  (Meegle)
Mod de preparare:
Blat de rulada:
  1. Se bat albusurile spuma cu zaharul
  2. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt
  3. Dupa ce albusurile sunt batute spuma, se adauga uleiul si apa,apoi galbenusurile
  4. Se adauga restul de faina si se intinde intr-o tava pe o foaie de copt
  5. Dupa coacere se ruleaza impreuna cu hartia de copt pana se raceste
  6. Cand s-a racit se umple cu crema de castane.
Crema de castane:
  1. Piureul de castane ,zaharul,romul,zaharul vanilat si 50 ml frisca lichida se amesteca bine pana la omogenizare,apoi se adauga visinele inmuiate in rom.
  2. Se adauga 300-400 ml. frisca batuta bine, la crema cu castane.
  3. Se intinde crema pe blatul de rulada, dar se lasa o parte si pentru exterior (de preferat a se lasa din frisca batuta fara visine) eu am amestecat tot..si am decorat si pe dinafara rulada cu amestecul complet.Deasupra se razuieste ciocolata fina cu lapte.
                                                                                Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu