- 1kg. faina
- 500 ml.lapte
- 100 gr.zahar
- 2 oua
- 10gr. drojdie uscata
- 60 gr.unt
- sare (jumatate de lingurita)
- coaja rasa de la o lamaie
Umplutura:
- 200-250 gr. mac macinat
- 100 gr.lapte
- zahar dupa gust (4-5 linguri)
- esenta de vanilie sau rom
Pentru deasupra: un ou batut,putin zahar brun
Mod de preparare:
- Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si o jumatate de cana de lapte cald,si se lasa pana incepe sa dospeasca putin
- Faina se amesteca cu ouale ,zaharul cu untul topit si coaja de lamaie,laptele ramas si drojdia la final.
- Dupa ce aluatul este framantat suficient,se lasa la dospit la loc caldut o ora.
- Cat timp dospeste aluatul se pregateste umplutura ,macul se macina cu rasnita si se amesteca cu zaharul dupa gust,se adauga esenta dorita,se incalzeste laptele si se amesteca pana la o omogenizare,sa nu fie nici prea moale nici prea uscata umplutura.
- Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 bile de marime potrivita,daca se impletesc.
- Bilele de aluat se intind cu facaletul usor si se intinde deasupra umplutura.
Dupa ce s-au modelat in forma dorita se aseaza in tavi si se lasa la dospit aproximativ 20-25 minute i se coc la foc potrivit.
Inainte cu 10 minute de a fi scosi din cuptor, se bate un ou si se ung deasupra.apoi se presara zahar brun.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu