sâmbătă, 16 mai 2015

Medalioane de porc cu ciuperci si sos de smantana

Ingrediente:


  • o bucata muschiulet de porc (500-600 gr.)
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper,sare
  • 300 gr. ciuperci proaspete Champignon,feliate subtire
  • 30 gr.unt 
  • 200 ml. smantana (25-30% grasime)
  • 30 ml.vin alb 
  • zeama de la o lamaie
  • 3-4 catei de usturoi 

Garnitura:
  • sote de legume ,cartofi piure,orez sau salata verde
  • 400-500 gr fasole verde congelata,sau
  • 250 gr. orez
  • 20gr. unt
  • 2-3 catei usturoi
  • sare



Mod de preparare:
  1. Muschiuletul se taie in felii de aproape grosimea unui deget, nu se bat se apasa usor cu palma se aseaza intr-un castron si se adauga cele doua linguri de ulei de masline.



  1. Se infierbanta  o tigaie metalica cu fund gros de preferat din cele vechi , se aseaza bucatile de carne 2 min pe fiecare parte fara sa le miscati de pe loc la final am lasat tot cate doua minute si pe margini, apoi se adauga piper si sare ,dupa ce s-au rumenit bine se scot pe o farfurie se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa se  odihneasca.
   
  1. In tigaie se arunca bucata de unt,apoi ciupercile champignon feliate subtire ,se sareaza ca sa lase imediat apa,dupa ce s-a evaporat apa se adauga viul alb si se lasa pana se evapora.



  1. Spre final se adauga smantana si piperul macinat,usturoiul si zeama de lamaie ( a se gusta) sa nu fie prea acrisor.

  1. Se lasa sa dea in cateva clocote ,apoi spre final se adauga bucatile de carne in sos fara sa le miscam si le lasam deoparte.


Garnitura: (la alegere) Eu am incercat varianta cu orez natur si fasole verde congelata
  1. 400-500 gr. fasole verde congelata
  2. 3-4 catei usturoi
  3. 1 cubulet de unt
  4. sare
In tigaie se topeste cubuletul de unt,apoi se adauga fasolea verde congelata,se adauga sarea si se lasa sa scada surplusul de apa,apoi se adauga cateii de usturoi taiati marunt,se mai lasa cateva minute pe foc ca sa ia din savoarea usturoiului.



                                                                      Pofta buna!

Sursa de inspiratie de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu