luni, 18 mai 2015

Spanac cu usturoi si smantana

Ingrediente:

  • 500 gr. spanac proaspat
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri smantana
  • sare dupa gust


Mod de preparare:
  1. Spanacul se spala,se curata ,si se pune in oala cu apa clocotita cu sare,timp de 8-10 minute
  2. Dupa fierbere se strecoara ,se scurge intr-o sita,iar apoi se toaca
  3. Intr-o tigaie incingem uleiul adaugam usturoiul tocat marunt,apoi lingura de faina ,amestecand pana se rumeneste frumos,
  4. Cand faina s-a rumenit se adauga putina apa sau lapte,(din cea in care a fiert spanacul sau apa calduta) spanacul si se amesteca usor, se potriveste dupa gust cu sare si piper,si se  mai lasa pe foc pana se ingroasa .
  5. Se poate servi cu oua ochiuri,bacon prajit .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu