- 500 gr. spanac proaspat
- 1-2 linguri ulei
- 1 lingura faina
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri smantana
- sare dupa gust
Mod de preparare:
- Spanacul se spala,se curata ,si se pune in oala cu apa clocotita cu sare,timp de 8-10 minute
- Dupa fierbere se strecoara ,se scurge intr-o sita,iar apoi se toaca
- Intr-o tigaie incingem uleiul adaugam usturoiul tocat marunt,apoi lingura de faina ,amestecand pana se rumeneste frumos,
- Cand faina s-a rumenit se adauga putina apa sau lapte,(din cea in care a fiert spanacul sau apa calduta) spanacul si se amesteca usor, se potriveste dupa gust cu sare si piper,si se mai lasa pe foc pana se ingroasa .
- Se poate servi cu oua ochiuri,bacon prajit .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu