Pentru foi (3) :
- 400-450 gr. faina
- 150 gr.zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 3 galbenusuri
- 200 gr. unt/margarina
- un varf cutit de sare
- lapte ,putin doar daca e nevoie
Pentru crema:
- 1 foaie zdrobita
- 150 ml.lapte
- 150 gr.zahar pudra
- 100-125 gr.unt
- 2 linguri gem de caise
- 1 sticluta esenta de rom
- 2 linguri cacao neagra
Glazura:
- 100 gr. ciocolata alba
- 3 linguri frisca lichida
- un patratel de unt
- paiete de ciocolata (deasupra)
Mod de preparare:
Foi:
- Pentru cele 3 foi se amesteca faina cu praful de copt untul/margarina,cele 3 galbenusuri, se adauga sarea si putin lapte daca e nevoie.
- Se framanta pana se obtine un aluat omogen si se desprinde de peretii vasului.
- Aluatul se lasa la rece aprox. o ora apoi se imparte in bucati egale (3).
- Fiecare foaie se intinde uniform si se coace pe dosul tavii tapetata cu faina sau hartie de copt,la temp. de 170 grade aprox. 10 min.
Crema:
- Alegem o foaie care este mai nereusita si o zdrobim,se amesteca cu cele doua linguri de cacao .laptele incalzit usor,esenta de rom,gemul de caise si se amesteca bine.
- Untul se mixeaza spuma cu zaharul pudra
- Cele doua cpmpozitii se amesteca usor adaugand spuma de unt in crema de foaie zdrobita.
- Se aseaza pe un platou de lemn sau metal o foaie se toarna crema,niveland uniform apoi se aseaza ce-a de-a doua foaie.
Glazura:
- Ciocolata se topeste pe aburi impreuna cu cele 3 linguri de frisca si patratelul de unt.
- Deasupra se presara paiete de ciocolata sau ciocolata neagra razuita.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu