vineri, 10 iulie 2015

Prajitura Katy cu glazura de ciocolata alba

Ingrediente:
Pentru foi (3) :

  • 400-450 gr. faina
  • 150 gr.zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr. unt/margarina
  • un varf cutit de sare
  • lapte ,putin doar daca e nevoie
Pentru crema:
  • 1 foaie zdrobita
  • 150 ml.lapte
  • 150 gr.zahar pudra
  • 100-125 gr.unt
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 2 linguri cacao neagra
Glazura:
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • un patratel de unt
  • paiete de ciocolata (deasupra)

Mod de preparare:
Foi:
  1. Pentru  cele 3 foi se amesteca faina cu praful de copt untul/margarina,cele 3 galbenusuri, se adauga sarea si putin lapte daca e nevoie.
  2. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si se desprinde de peretii vasului.
  3. Aluatul se lasa la rece aprox. o ora apoi se imparte in bucati egale (3).
  4. Fiecare foaie se intinde uniform si se coace pe dosul tavii tapetata cu faina sau hartie de copt,la temp. de 170 grade aprox. 10 min.
Crema:
  1. Alegem o foaie care este mai nereusita si o zdrobim,se amesteca cu cele doua linguri de cacao .laptele incalzit usor,esenta de rom,gemul de caise si se amesteca bine.
  2. Untul se mixeaza spuma cu zaharul pudra
  3. Cele doua cpmpozitii se amesteca usor adaugand spuma de unt in crema de foaie zdrobita.
  4. Se aseaza pe un platou de lemn sau metal o foaie se toarna crema,niveland uniform apoi se aseaza ce-a de-a doua foaie.
Glazura:
  1. Ciocolata se topeste pe aburi impreuna cu cele 3 linguri de frisca si patratelul de unt.
  2. Deasupra se presara paiete de ciocolata sau ciocolata neagra razuita.

Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu