miercuri, 25 iulie 2012

"Cornulete cu vanilie si cacao"

Ingrediente:

-300 ml lapte caldut
-5 linguri zahar
-drojdie cat o nuca
        Se lasa la dospit 20 de minute.
Se adauga :
-2 oua intregi batute
-1 praf de copt
-200 ml ulei
-faina cata ia si putina sare,se framanta pna devine un aluat bine legat.
 Aluatul se imparte in doua bile  una cu cacao si cealalta cu vanilie,se imparte in 8 bucati fiecare.

 Siropul:
-200 ml apa
-150 gr zahar
-1 vanilie
-cocos deasupra (optional)











"Chec cu cacao si vanilie"




-4 oua
-100 ml ulei
-100 ml lapte
-12 linguri de zahar
-12 linguri de faina
-1/2 praf de copt
-1 vanilie sau esenta
-cacao 

         Se bate albusul spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu praful de copt,dupa care se omogenizeaza cu restul...uleiul ,laptele,faina si cacao.

duminică, 1 iulie 2012

Tort de fructe, cu capsune si iaurt




Pentru blat: 
-6 oua 
-10 linguri de zahar
-1 praf de copt
-5 linguri de apa
-5 linguri ulei
-12 linguri faina
    Se bat albusurle spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu praful de copt,apoi se pune apa peste albusuri se incorporeaza galbenusul,uleiul si faina.
In tava se aseaza hartie de copt sis e toarna peste,se da la cuptor la foc potrivit.
Crema:
-250-500 ml frisca Meegle(de regula folosesc 250 de ml cand fac doar dintr-un singur blat,iar 500 d eml cand fac doua blaturi)
-2 iaurturi cremoso de capsuni
-cateva capsuni
  Se bate frisca si cand e aproape gata se adauga cele doua cutii de iaurt si se mixeaza bine se adauga pe primul blat o parte din crema...iar deasupra cremei se adauga capsunile taiate feliute,apoi se aseaza urmatorul blat,iar deasupra se orneaza dupa fantezia fiecaruia.
P.S. Am redat cantitatile cremei ptr un singur blat taiat in doua,pentru cele doua blaturi se adauga 500 ml frisca si 3-4 iaurturi cremoso de capsuni.
                                                                               Pofta buna!

Prajitura "Regina Maria"


Necesar :
Primul blat(tip bezea):
-6 albusuri batute spuma cu 200 gr.zahar praf la care se adauga 250 gr. nuca taiata si prajita(optional) ,2 linguri de faina si se amesteca bine si se pune in tava pe hartie de copt se coace la foc slab .
Al doilea blat (tip piscot):
-5albusuri  se bat spuma cu:
7 linguri zahar
7 linguri de faina
1 praf de copt  
2 linguri ulei
galbenusurile
Crema:
6 galbenusuri(cele ramase de la blatul bezea) se amesteca fin si omogen cu ,
200 gr. zahar pudra
2 linguri cacao,se amesteca bine,se pune pe aburi si se adauga 2 pachete de unt,se amesteca pana se ingroasa,iar apoi se aseaza intre blaturi. Spor la treaba!
                                                                                      Pofta buna!

Tarta cu capsune


Necesar pentru blat:
-3 oua
-150 gr. zahar (6 linguri)
-1 lingurita praf de copt(1/2 pachet)
-1 plic zahar vanilat






Necesar pentru blat:
-3 oua
-150 gr. zahar (6 linguri)
-1 lingurita praf de copt(1/2 pachet)
-1 plic zahar vanilat

     Albusurile se bat spuma cu 150 gr. zahar dupa care se pun 3 linguri de apa, un plic zahar vanilat. Galbenusurile se amesteca cu 1 lingurita praf de copt. Dupa ce s-au batut albusurile se amesteca cele doua compozitii si se pun 6 linguri de faina.

     Dupa ce s-a omogenizat compozitia se toarna intr-o tava rotunda,ondulata pe margini,unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. 

Crema:
Dupa ce s-a copt blatul se prepara o budinca de vanilie din 400 ml lapte cu 4-5 ling zahar, apoi se toarna deasupra pe tarta putin racita dar nu prea tare,apoi se aseaza feliute de fructe optional..din compot sau proaspete,iar apoi se pune gelatina ,un pliculet eu de regula folosesc cea de la Dr.Oetker rosie,torn continutul plicului in 200 ml apa si 30 gr zahar si se incalzeste pana cand amestecul este omogen si legat,deasupra se toarna lingura cu lingura incepand de la mijloc spre margine,apoi se da la rece aproximativ o ora..se poate servi si ornata cu frisca deasupra.






Pofta buna!



vineri, 29 iunie 2012

Ciuperci umplute




Necesar :

-10-15 ciupercute mai mari

-100-150 gr.mozzarela

-150-200 gr.bacon(sunca sau kaizer)

-patrunjel verde

-sare


      Ciupercile se spala si se curata,se scot piciorusele si se aseaza intr-o tava tapetata cu folie de aluminu sau hartie de copt se stropeste tava cu putin ulei si apa,se presara pe fiecare sare si bacon taiat in feliute si se introduce la cuptor,cand sunt pe jumatate coapte se mai adauga mozzarela razuit sau taiat cubulete si patrunjelul verde tocat,se mai da la cuptor pana se rumeneste usor cascavalul.Dupa ce s-au copt,se scot pe un platou si se servesc calde.


Pofta buna!

Prajitura cu biscuiti si doua creme



Pentru blat e necesar:


 -6 linguri de faina
-6 oua
-250 gr. zahar
-150 gr. nuca macinata
-2 linguri cacao
-1 plic praf de copt
 Pentru creme e necesar:
-3 galbenusuri de ou
-3 linguri faina
-250 gr. zahar
-1 cana lapte
-1 pachet unt
-2 linguri cacao
-1 fiola esenta vanilie
-100 gr. nuca de cocos+1 lingura (pentru decor deasupra)
-18 biscuiti(Petit beure)
-1 cana de cafea preparata
    Se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga nuca, faina,cacaua,praful de copt stins cu otet si la urma incorporezi albusurile batute spuma. Torni compozitia de blat intr-o tava pe hartie de copt si se coace la foc potrivit aproximativ 20 de minute.
   In acest timp se pregatesc cremele: se amesteca 3 galbenusuri de oua cu faina,laptele,zaharul,apoi se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa. Se da compozitia deoparte, se lasa sa se raceasca putin,se adauga untul frecat spuma si se omogenizeaza crema pe care o impartim in doua.
In jumatate se adauga nuca de cocos,iar in cealalta se pune cacao si vanilia. Rastorni blatul racit pe o planseta ,intindem peste el crema de cocos,apoi biscuitii inmuiati in cafea,apoi intindem peste biscuiti crema de cacao. Deasupra presaram nuca de cocos si dam la rece aproximativ o ora.

Pofta buna!

Rulada cu branza (Turo Rudi)



















 Necesar pentru rulada:
-3 oua
-5 linguri zahar
-2 linguri apa
-2 linguri ulei
-1/2 plic praf de copt
-6 linguri faina
- 2 linguri cacao
 Crema:
-300-350 branza de vaci
-zahar dupa gust
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de lamaie
-cativa stropi de lamaie
   Se bate albusul cu zaharul si apa,apoi se incorporeaza galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul ,faina si cacao .
Compozitia se toarna pe o tava pe hartie de copt ,hartia de copt nu necesita sa fie nici unsa cu ulei nici pudrata cu faina, si se da la cuptor la foc potrivit, dupa ce s-a copt se ruleaza imediat cu hartia de copt cat este calda,dupa ce transpirat putin se desface hartia de pe  blat si se aseaza branza,se ruleaza si se da la rece,optional se poate turna glazura deasupra,sau se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

miercuri, 27 iunie 2012

Friptura din carne frageda de vita cu sos de legume si vin






A iesit delicios,e foarte satioasa si gustoasa!


Pentru friptura am folosit aproximativ 500gr.-1 kg de carne de vita(muschi) pe care am taiat-o bucati am condimentat-o cu sare si piper cu boia.... vegeta, rozmarin si cateva bucati de usturoi taiate jumatati si le-am lasat la frigider aprox. o ora sa se intrepatrunda aromele.


Am taiat o ceapa alba si una rosie rondele, o rosie,un morcov potrivit, si o bucatica de telina,un jumatate de ardei iute iar apoi am presarat usturoi verde si ceapa verde fin tocate, si leustean verde,cantitatea este optionala,mie imi place sa pun cat mai multa verdeata..este sanatos si da un gust mai bun,am luat 4 catei de usturoi cu coaja si i-am lovit putin cu manerul cutitului atat cat sa-i zdrobesc si i-am pus in tava,am condimentat din nou  dupa caz ,am adaugat ulei si apa cat sa acopere totul , am pus o folie de aluminiu deasupra si am dat la cuptor,cand apa incepe sa scada se adauga treptat vinul care da o savoare minunata fripturii, pe mine m-a incantat mult ,la cat de "des" consum eu carne de vita... Asta a fost cu totul deosebita!


Pofta buna!