luni, 8 februarie 2016

Ștrudel cu mere si scorțișoară

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 2-3 mere 
  • 1 zahar vanilat
  • zahar dupa gust
  • zahar pentru pudrat


Aluatul se imparte in doua,pe lung, apoi se taie fasii pe orizontala egale,lasand la mijloc o portiune pentru umplutura. Merele se curata de coaja,sau dupa preferinta se pot lasa cu coaja,dau o aroma mai buna,strudelului,se scurg de suc,se adauga vanilia scortisoara si zaharul dupa gust.Dupa ce s-au amestecat ingredientele se aseaza umplutura in spatiul lasat pentru umplutura si se petrec fasiile una peste alta pana la finalizare. Aluatul se poate taia in bucati mai mici sau se poate coace intreg. Se coace la foc moderat,iar la final se pudreaza deasupra.






                                                      Pofta Buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu