Aluat:
- 350 gr.faina
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri ulei masline
- 25 gr drojdie proaspata (2 linguri uscata)
- 225 ml. apa
- o jumatate de lingura zahar
Umplutura:
- sos de rosii
- 100 grame sunca
- 100 grame salam Chorizo
- 1 fir ceapa verde
- 5 ciupercute proaspete (sau din borcan)
- ardei iute cateva rondele (optional)
- un ardei Kapia copt, din otet
- 100-150 grame cascaval afumat sau mozzarella
Sos alb:
- 3 cutii de iaurt Danone,Cremoso natur
- se face o maioneza din 3 catei de usturoi dati prin presa,apoi zdrobiti uniform pana devin o pasta cu putina sare,se adauga la amestec 2-3 picaturi zeama de lamaie sau otet si se amesteca energic adaungand ulei pana cand devine o crema densa legata,ca o maioneza.La final se amesteca cu iaurtul,se adauga sare si condimente dupa preferinta.
Dupa dospire se intinde aluatul dupa forma dorita,se pune deasupra sos de rosii ,se presara oregano (optional) se aseaza felii de sunca,salam chorizo,ceapa verde,ciuperci,ardei kapia,ardei iute si cascaval,doar o parte,restul cascavalului se va pune la final.Dupa preferinta deasupra se pune ketchup sau sos alb.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu