- 140 gr. morcovi (3 morcovi de marime potrivita)
- 170 gr. zahar
- 170 ml.ulei (se poate inlocui cu unt sau margarina)
- 3 oua
- stafide hidratate in rom(optional)
- coaja de la o portocala/lamaie
- un sfert lingurita de nucsoara macinata
- 3/4 lingurita scortisoara macinata (eu am pus cuisoare un varf de lingurita)
- 200 gr. faina (si mai putin se poate,185 gr depinde cat de mari sunt ouale)
- o jumatate lingurita praf de copt
- samburi de nuca pentru decor
Mod de preparare:
Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mica,la fel si coaja de portocala sau lamaie,se adauga ouale,uleiul,zaharul nucsoara , scortisoara,stafidele (eu nu am pus stafide) am pus cuisoare in locul scortisoarei dar un varf de lingurita,apoi faina si praful de copt,amestecandu-le pe toate impreuna (un avantaj) cu un mixer sau robotul de bucatarie.
Dupa omogenizare am distribuit in mod egal in formele de briose,compozitia.Deasura punandu-se cate o jumatate de nuca.(daca aveti o tava speciala de teflon sau silicon e mai utila pentru ca au sustinere mai buna briosele)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu