- 200 gr. orez
- 1 litru lapte
- 5 linguri de zahar
- o pastaie de vanilie
- coaja de la o lamaie
Pentru sosul de fructe:
- aprox. 100 gr. zmeura congelata
- 100 gr. mure
- 150 gr.afine
- 3 linguri de zahar
- Punem laptele la fiert intr- cratita,si se va lasa pana va ajunge la punctul de fierbere ,intre timp se taie pastaia de vanilie si se adauga semintele de vanilie in lapte inclusiv pastaia;
- Cand laptele incepe sa fiarba se adauga orezul spalat inainte,se amesteca si se lasa sa fiarba bine amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea orezului de cratita.
- Cand orezul este fiert se adauga coaja de lamaie si zaharul ,si se mai lasa doar pana la topirea completa a zaharului,apoi se lasa la racorit;
- Orezul racorit,se poate aranja in boluri, farfurii sau pahare inalte...servindu-se cu topping dupa preferinta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu