Blat de rulada:
- 3 oua
- 2 ling ulei
- 2 ling apa
- 5 linguri zahar
- 6 linguri faina
- jumatate praf de copt
Pentru crema:
- 250 gr.piure de castane
- 3-4 linguri zahar,
- putin rom
- 50 ml. frisca lichida
- zahar vanilat
- visine inmuiate in rom (am pus visinele dintr-un borcan mic de compot)
- 300-400 ml frisca (Meegle)
Mod de preparare:
Blat de rulada:
- Se bat albusurile spuma cu zaharul
- Galbenusurile se amesteca cu praful de copt
- Dupa ce albusurile sunt batute spuma, se adauga uleiul si apa,apoi galbenusurile
- Se adauga restul de faina si se intinde intr-o tava pe o foaie de copt
- Dupa coacere se ruleaza impreuna cu hartia de copt pana se raceste
- Cand s-a racit se umple cu crema de castane.
Crema de castane:
- Piureul de castane ,zaharul,romul,zaharul vanilat si 50 ml frisca lichida se amesteca bine pana la omogenizare,apoi se adauga visinele inmuiate in rom.
- Se adauga 300-400 ml. frisca batuta bine, la crema cu castane.
- Se intinde crema pe blatul de rulada, dar se lasa o parte si pentru exterior (de preferat a se lasa din frisca batuta fara visine) eu am amestecat tot..si am decorat si pe dinafara rulada cu amestecul complet.Deasupra se razuieste ciocolata fina cu lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu