- 500 gr.faina
- 120 gr.zahar
- 250 ml. lapte cald
- 50gr. unt topit+ 50 ml.ulei
- 2 galbenusuri
- 10 gr. drojdie uscata sau 1 cub 25 gr. drojdie proaspata
- coaja de la o lamaie (optional)
- semintele de la o pastaie de vanilie/o esenta de vanilie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
- Se amesteca drojdia uscata (eu am folosit drojdie uscata) cu o lingura de faina si una de zahar si putin lapte caldut pana la o omogenizare completa.
- Untul se topeste si se raceste
- Faina si restul ingredientelor se pregatesc intr-un castron,adaugandu-se amestecul de drojdie,untul topit,uleiul,galbenusurile,zaharul,condimentele si se framanta cu restul de lapte caldut.
- Dupa ce s-a obtinut un aluat omogen...framantat se modeleaza dupa preferinta si se lasa la dospit 30 min-1 h. la loc cald.
- Inainte de coacere se ung deasupra cu ou batut,si se coc la temperatura medie, 30-45 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu