Necesar pentru blat:
-3 oua
-150 gr. zahar (6 linguri)
-1 lingurita praf de copt(1/2 pachet)
-1 plic zahar vanilat
Necesar pentru blat:
-3 oua
-150 gr. zahar (6 linguri)
-1 lingurita praf de copt(1/2 pachet)
-1 plic zahar vanilat
Albusurile se bat spuma cu 150 gr. zahar dupa care se pun 3 linguri de apa, un plic zahar vanilat. Galbenusurile se amesteca cu 1 lingurita praf de copt. Dupa ce s-au batut albusurile se amesteca cele doua compozitii si se pun 6 linguri de faina.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia se toarna intr-o tava rotunda,ondulata pe margini,unsa bine cu ulei si tapetata cu faina.
Crema:
Dupa ce s-a copt blatul se prepara o budinca de vanilie din 400 ml lapte cu 4-5 ling zahar, apoi se toarna deasupra pe tarta putin racita dar nu prea tare,apoi se aseaza feliute de fructe optional..din compot sau proaspete,iar apoi se pune gelatina ,un pliculet eu de regula folosesc cea de la Dr.Oetker rosie,torn continutul plicului in 200 ml apa si 30 gr zahar si se incalzeste pana cand amestecul este omogen si legat,deasupra se toarna lingura cu lingura incepand de la mijloc spre margine,apoi se da la rece aproximativ o ora..se poate servi si ornata cu frisca deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu